Foto La nit de Sant Joan

La nit de Sant Joan

 

Dijous 6 de juny, a les 7 de la tarda, es presentarà al nostre local el llibre d'Amadeu Carbó, La nit de Sant Joan. Festa, llegat i patrimoni, publicat per Edicions Morera.
La nit de Sant Joan, el 23 de juny, és una nit màgica: és la nit de les herbes, la nit de l'aigua i la nit del foc. També és nit de sortilegis, de rondalles i llegendes.

Vinculada al solstici d'estiu, és una festa celebrada arreu del país que ha conservat trets ancestrals, com les fogueres i s'ha adaptat a entorns diversos, generant nous costums. Através de breus capítols, aquest treball vol contribuir a preservar, donar a conèixer i interpretar les formes tradicionals, i alhora totalment contemporànies, de celebrar la nit de Sant Joan.

El llibre proposa una visió de síntesi de la festa que també incideix en el seu caire reivindicatiu, a partir de nous significats com el de la Flama del Canigó.

Amadeu Carbó i Martorell (Barcelona, 1970) és educador social, folklorista i escriptor. Activista de la cultura popular, en diversos àmbits, ha escrit nombrosos articles i llibres, participant en obres col·lectives com Foc, foc, correfoc (Ajuntament de Barcelona, 2019) co Celebrem el Nadal, Corpus, junt amb Jordi Cubillos, o Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història, amb Nobert Tomàs, per la mateixa editorial Morera.

La presentació anirà a càrrec de Salvador Palomar

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter