El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria/ Carrutxa és una associació cultural dedicada a la recerca, la difusió i la dinamització cultural en l´àmbit del patrimoni etnològic i la memòria, entenent la cultura popular en un sentit força ampli, que inclou components patrimonials i pràctiques vives, memòria del passat i del present.

L'associació realitza la seva actuació gràcies a un equip d´investigació i una xarxa de voluntariat, de col·laboracions econòmiques i personals, amb l´objectiu fonamental de retornar al conjunt de la població el coneixement adquirit amb la recerca a la població.

L'entitat nasqué el 1980 com a col·lectiu de treball i el seu àmbit geogràfic d'actuació el constitueixen, principalment, les comarques del Baix Camp i del Priorat.

La feina quotidiana de l'associació es desenvolupa a partir d'un nucli de gestió, integrat per un col·lectiu de persones que es reuneix habitualment els dimecres. Algunes d'aquestes persones integren, d'acord als estatuts, la junta de l'entitat. Les reunions, però, són sempre obertes als col·laboradors. La participació, opinions i propostes són sempre benvingudes.

Al voltant d'aquest nucli hi ha un seguit de persones –el que podríem anomenar el nucli de suport– que impulsen activitats o programes de recerca concrets. Segons les necessitats de cada monent es poden crear grups de treball.

A més, l'entitat compta amb una considerable xarxa de col·laboradors en molts pobles del Baix Camp i el Priorat que participen en les activitats de recerca i difusió vinculades a la seva població o àrea geogràfica. Sense aquest embolcall de complicitats seria molt difícil entendre la trajectòria i l'activitat de l'associació durant els prop de 35 anys de la seva existència.

Com a associació, el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria compta amb una junta directiva, des de sembre de 2014:

Montsant Fonts, presidenta
Hèctor Sancho, vicepresident
Judit Gamundi, secretària
Ferran Sugranyes, tresorer

 Laia Pedrol, Ricard Solana i Montserrat Solà (vocals).

Per acord d'assemblea es va nomenar també a Salvador Palomar, que no és membre de junta, com a coordinar de programes de recerca i responsable de documentació. Cap càrrec de junta o responsabilitat és remunerada.

El treball de l'associació i els programes de recerca compten amb la col·laboració d'altres membres de l'entitat –el nucli de suport– que participen en les reunions setmanals o en els grups de treball formats per realitzar els programes i activitats de l'entitat. Aquestes reunions són obertes a totes les persones associades.

Entre les persones que formen part d'aquest nucli de treball, podem esmentar a Ezequiel Gort, Pere Gort, Albert Margalef, Helena Sardà, Adrià Aragonès, Tesa Sardà, Montsant Palomar...

I altres persones, vinculades a l'entitat, que hi col·laboren puntualment: Ricard Aragonès, Montserrat Flores, Isidre Fonts, Laura Poblet, Antonieta Prats...

 

Per contactar amb l'associació us podeu adreçar a :

CARRUTXA
Travessera del C/ Nou de St Josep, 10 baixos
43201 – REUS
Tel. 977 340 928

 

correu@carrutxa.cat

facebook: https://www.facebook.com/Carrutxa-Cdpm-1539851429622535/

twitter: @carrutxa_reus

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter