El Centre de Documentació

Des de l’any 1985, el Centre de Documentació de Carrutxa té com a objectiu aplegar tots els coneixements fruit de recerques, investigacions i fons bibliogràfics, sobretot, en els àmbits del Baix Camp i el Priorat.

La salvaguarda de tots aquests coneixements, però, no queda aquí. La nostra voluntat és, a partir d’aquest material, generar activitats de difusió, exposicions i publicacions per tal d’intercanviar aquests coneixements amb la societat.

Així doncs, tenir un centre de documentació especialitzat en la cultura popular i la memòria històrica és, sens dubte, una via per impulsar programes de recerca i donar suport i resposta a les consultes d’investigadors, estudiants i públic en general.

 

Tasques del nostre centre de documentació

Al nostre Centre de Documentació es prioritza la catalogació i revisió dels fons bibliogràfics especialitzats, així com la digitalització i catalogació dels fons sonors i gràfics per a poder garantir la conservació d’aquests materials etnogràfics, i que puguin esdevenir un recurs documental per a la recerca, interpretació i divulgació.

A més, s’inclouen tots aquells materials nous fruit de recerques que han dut a terme diferents membres de la nostra entitat, per tal de generar nous coneixements i ampliar així el nostre centre.

A tall d’exemple, el nostre centre està treballant, actualment, en la realització de l’inventari de danses vives de la ciutat i en l’actuació del protocol festiu. També s’està general una nova catalogació de tot el fons perquè sigui accessible a tothom. Avui dia, doncs, estem treballant en la creació d’arxivadors temàtics, així com un fons ampli de reculls de premsa i un fons d’etnologia que pot ser consultat per tothom que ho desitgi.

Finalment, cal destacar les tasques de col·laboració i assessorament a projectes d’altres entitats i organismes públics. A banda, col·laborem de forma continuada amb associacions de la ciutat com la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus (CDTR), l’Aula de Sons de Reus i la Relliscada. Aquest any 2018, per exemple, hem col·laborat en la Festa de l’Arbre de Maig, organitzada per la Coordinadora de Danses, i també hem col·laborat amb la quarta edició del Ball d’Hivern, organitzat per La Relliscada i l’Aula de Sons.

 

Els serveis

Tots els serveis que oferim des del Centre de Documentació són gratuïts i oberts a tot el públic:

  • Assessorament per a estudis i recerques escolars i universitàries
  • Assessorament per a investigadors i mitjans de comunicació
  • Servei de biblioteca especialitzada (consulta a sala)
enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter